Forårsfornemmelser

Endelig skete det. Fornemmelsen for forår kommer så småt snigende. Vejret bliver mildere og insekterne er begyndt at svirre. På trods af de ustadige sne- og sludbyger, som ofte strækker sig godt ind i foråret, titter de små forårsbebudere frem over alt og det er svært ikke at trække på smilebåndet. Jeg glæder mig altid særlig meget til at gense Dorthea liljerne, som er mine absolut yndlings forårsblomster. De små hvide, klokkeformede blomster står ranke og svajer i al slags vejr og skaber en flot kontrast til den bare mørke jordbund.

Så snart forårssolen titter frem, kribler det i fingrene efter at komme i haven. Både inden- og udendørs bliver der pyntet op med fine påskeliljer, hyacinter, krokus og med små skønne hornvioler i et væld af smukke farver. Jeg planter altid mangle udendørskrukker til med hornvioler og stedmoderblomster, da de, udover at være smukke, holder det meste af sommeren, hvis man passer godt på dem. Da både hornvioler og stedmoderblomster er  spiselige, er det desuden en nem og billig måde at give kager og salater et ekstra pift af skønhed. Min bryllupskage var derfor overstrøget med disse smukke blomster i lilla og blå nuancer.

Når hele herligheden af løgplanter er afblomstret, smider mange alle løgene bort, men det er både synd og skam. Alle løgplanterne kan faktisk gemmes og genplantes til efteråret. Næste forår bliver man belønnet med synet af endnu flere forårsblomster end året før. I løbet af vinteren har mange sikkert de velduftende hyacinter inde i hjemmet og de egner sig særdeles godt til genplantning. Jeg glemmer ofte, hvilke løg jeg har planet ud og det er skønt at blive overrasket året efter. Løgene skal blot opbevares mørkt, køligt og tørt. Det er vigtigt, at de opbevares tørt, da de ellers risikerer at mugne. Man skal dog huske at lade den grønne top blive, da det er den næring, som løgene lever af indtil næste forår.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *