Strøtanker omkring Projekt køkkenhave

I år skal være året, hvor det lykkes at få succes i min køkkenhave! Det sagde jeg også sidste år og året før, men i år mener jeg det virkelig. Efter to år med ringe udbytte tror jeg, at jeg har lært lidt af mine mange fejl. Jeg har begået mange nybegynderfejl såsom for tidlig såning, for tidlig og for varm forspiring, for ringe jordkvalitet, for sparsom vanding m.v. Derfor har udbyttet været sparsomt, men intet i haven er så skidt, at det ikke er godt for noget, for man bliver klogere af at fejle. De sidste to år har jeg forsøgt at holde græsplænen (og ukrudtet) væk fra mit køkkenhavebed uden held. Det har været et kæmpe lugearbejde og det gider jeg simpelt ikke bruge min tid på, hvilket var tydeligt at se. De få planter der besluttede sig for at spire blev simpelthen kvalt af græs og ukrudt.

Derfor starter jeg helt forfra i år. Jeg hopper med på højbed-moden og placerer dem der, hvor køkkenhaven plejer at ligge. Normalt køber jeg alt for mange frø og jeg planter på må og få, men i år vil jeg gøre mig endnu mere umage og planlægge processen fra start til slut.

Trine får lov at være forsøgskanin på et lille sideprojekt omkring køkkenhaver i krukker og baljer.

Jeg vil løbende indvie jer i køkkenhaveprojekterne, hvilket jeg glæder mig meget til 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *