Sådan dekorerer du dine påskeæg med blomster

Påsken er en skøn tid, som udover at være en højtid, også er en tid, som mange bruger sammen med familien. I min familie er der altid blevet gjort næsten lige så meget ud af påsken som julen og det samme gælder for påskebordet. Det er og bliver en fantastisk anledning til at samles og hygge. Man behøver ikke at gøre det helt store nummer ud af påskepynt og borddekoration, meeeeen det er altså en ret fed følelse at kunne præsentere et smuk og veldækket bord 🙂

Det er på ingen måde svært og intet er forbudt. Man kan eksempelvis nemt lave små søde vaser af æggeskaller.

Sådan gør du

Det eneste du skal bruge er følgende:

  • æg
  • lim (gerne decopagelim)
  • pressede blomster
  • evt. hvid akryltusch.

For mig er det vigtigt at bidrage til at mindske madspil og derfor bruger jeg kun skallerne fra æg, som jeg i forvejen skal bruge. Jeg starter derfor i god tid med at gemme æggeskaller.

Slå forsigtigt toppen af ægget i stykker, så det bliver muligt at få blommen og hviden ud, uden skallen knækkes i to stykker. Man kan forsigtigt pille hullet til den størrelse, som man ønsker åbningen skal have. Skyl ægget grundigt i vand og opvaskemiddel, så alt lugt og bakterier er væk.

 

Læg blomster i pres i en tyk bog. Det er dog ikke alle blomster, der egner sig til at blive presset – prøv dig frem. Det tager typisk et par dage, før blomsterne er klar.

Her fungerede hornviolerne bedst.

Når blomsterne er klar limes de forsigtigt på æggeskallerne. Det kan være nødvendigt at dække æggenes stregkoder, hvis man bruger æg fra supermarkedet. Det kan nemt gøres med en hvid akryltusch. Det giver et flottere resultat end med maling, da det ofte efterlader et tykt lag, som ses tydeligere end tusch.

Man kan komme vand i æggeskallerne, så de fungerer som vaser eller plante små løgplanter deri f.eks. perlehyacinter. Det er kun fantasien, der sætter grænser 😀

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *