Året rundt i naturen

Denne “kalender” er tænkt som inspiration til, hvad man kan finde af lækre og fine ting og sager i naturen i løbet af året. Her kommer gode tips, nyttig viden, kreative idéer og links til nogle af vores opskrifter. Den bliver løbende opdateret i takt med, at året går og vores blog bliver udvidet 🙂

Januar

 

Februar

 

Marts

 

April

 

Maj

 

Juni

  • Hyldeblomster: hylden står i fuld flor og det er nu, at der skal samles blomsterskærme og laves saft. Se evt. vores opskrift på hyldeblomstsaft her.
  • Jordbær: den danske jordbærsæson står for døren, så det gælder om at holde øje med, hvornår de forskellige selvpluk steder åbner. Det kan man gøre forskellige steder på nettet f.eks. på www.selvpluk.com.
  • Ærter: det er også nu, at ærterne er klar. De kan ligeledes plukkes som selvpluk forskellige steder i landet.

 

Juli

  • Blåbær: mange steder kan man i løbet af sommeren plukke vilde blåbær, men der findes også plantager, hvor man kan plukke lige så mange, som man lyster. Dem kan man også finde online.

 

August

  • Blommer: det er nu tid til at fråse i de lækreste blommer, men man kan sjældent nå at spise dem alle. Heldigvis kan man lave dejlige kager og marmelade af resten. Prøv eksempelvis vores opskrift på skøn syrlig blommemarmelade.
  • Hyben: den vilde (og meget invasive) hybenrose har efterhånden mistet de fleste af sine blade, og tilbage sidder de smukke røde hyben. De er lige til at plukke og kan ligeledes bruges i marmelade. Det kan godt være en god idé at iføre sig handsker, da de fleste nok husker dem fra folkeskolen for deres øgenavn “kløpulver”.  Hvis de halveres og fryses skulle det være let at “banke” de små frø ud.
  • Brombær: det er også i august, at de første brombær er modne. De findes heldigvis mange steder i naturen, og er både lette at genkende og finde. Så der er bare med at tage kurven under armen og begive sig ud på en hyggelig lur langs strand og krat.

 

September

 

Oktober

 

November

 

December

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *