Letkrydret pandestegt sandart med pasta, pesto og sommersalat

Sandart er en forholdsvis ny fisk på de danske spiseborde, men den er yderst lækker. Kødet er lyst, fint og mildt i smagen. Jeg har endnu ikke set den i supermarkederne, men den kan fås hos fiskehandleren.

 

2-4 pers. (alt efter hvor sulten du er)

ca. 30 min. forberedelsestid

Ingredienser

Sandart

 • 2 sandartfiletter
 • 5 spsk mandelmel
 • 1 tsk stødt spidskommen
 • 1 tsk barbecuekrydderi
 • 1/2 tsk røget paprika
 • 1 knivsspids salt
 • smør til stegning

Pasta

 • spinatpasta
 • grøn pesto evt. artiskokpesto

Salat

 • 1 pose blandede salatblade
 • 1 rødløg
 • 1 rødpeberfrugt
 • 1/2 mango
 • evt. hornvioler eller andre blomster

 

Start med at lave salaten. Rødløg og peberfrugt skæres i tynde skiver og blandes med mangotern og salatblade. Normalt ville jeg lave en dressing, men jeg synes, at det er synd i dette tilfælde, når man har så dejlig en pesto.

Pastaen koges efter anvisningen på posen. Imens blandes krydderierne med mandelmelen, filetterne skæres i 4 stykker og fisken vendes i blandingen. Det er ikke nødvendigt at bruge æg, da blandingen klæber fint til fisken uden. Fisken steges ved lidt over middel varme i ca. 3 min. på den ene siden og 2 min. på den anden, men det er vigtigt at holde øje med den, da det varierer alt efter tykkelsen på filetten. Det kan ikke betale sig at spare alt for meget på smørret, da paneringen hurtigt bliver sort, hvis der ikke er nok fedtstof.

Når pastaen er kogt blandes den med pestoen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *